colorways


Blocking Kit RVS Standaard - Zeven Katten

€23.00

 

Vanwege de afmetingen wordt dit artikel wordt altijd als apart pakket verzonden met PostNL. U moet dit artikel dus LOS bestellen, en GEEN andere artikelen in dezelfde bestelling erbij doen. Wij kunnen niet meerdere artikelen combineren met deze zending, tenzij het extra T-pins zijn. Deze kunt u wel extra erbij bestellen.
 


Deze blocking kit bevat de volgende onderdelen:

12 roestvrijstalen draden van 1,6 mm dik en 1 meter lang
2 roestvrijstalen flexibele draden van 1,0 mm dik 
en 1 meter lang
20 roestvrijstalen T-pins
1 gebruiksaanwijzing
Stevige verzend- en bewaarkoker.

Met deze blocking kit kun je voltooide projecten opspannen zodat deze mooi in vorm komen. 
Opspannen doe je om een werk op een bepaalde gewenste maat te krijgen, om steken mooi uit te laten komen, om ajour werk mooi open te krijgen of mooie rechte randen en hoeken te maken.
Het werk natmaken (droog rollen in een handdoek), opspannen en zo te laten drogen. Na het drogen behoudt het werk deze vorm gedurende lange tijd. Zeker kanten shawls moeten iedere keer dat zij worden gewassen weer worden opgespannen.

Gebruik roestvrij stalen materialen om op te spannen
Kopspelden zijn in het algemeen niet gemaakt van roestvrij staal maar hooguit vernikkeld. Deze kunnen dus roesten en dan krijg je roestvlekken in je werk waar honderden uren in zijn gaan zitten bij het breien. 

Hoge spankracht vraagt om speciale materialen
Het werk wordt vaak met grote kracht opgespannen ("hard blocking"), waarbij het kan gebeuren dat de steken over de kopjes heenschieten als kopspelden worden gebruikt. Wij vinden het beter om speciale block spelden te gebruiken die een T-vormige kop hebben en langer zijn dan normale spelden. Door de vorm kunnen de steken niet van de speld springen en door de lengte zijn ze optimaal voor hard blocking.

Blocking draden besparen tijd en geven een regelmatiger resultaat
In een flinke shawl moet je soms honderden T-Pins zetten om deze goed in vorm op te spannen. 

Daarom is het handiger om hiervoor de wat stijvere draden uit de blocking kit te gebruiken. 
De rechte roestvrijstalen draden van 1,6 mm weef je simpelweg door de randsteken heen en deze draden zet je vast met enkele T-pins. 
Doordat de kracht nu verdeeld wordt over de gehele draad worden alle steken even 'hard' opgespannen. Dit geeft een mooier resultaat aan je shawl bij zowel rechte randen als randen met punten.

Let op! Naast deze blocking kit is dus nog steeds een matras of andere ondergrond nodig waarop de T-pins vastgezet kunnen worden.

 

  • 3 op voorraad
  • Zeven KattenUw ipadres is: 3.214.184.223
Copyright © 2023 Zeven Katten. Powered by Zen Cart